Ontwikkeling

We zijn op dit moment hard aan het werk met het opzetten van meer en vooral betere mogelijkheden. Zoals onze gebruikers ongetwijfeld weten, hebben we lange tijd met een oude code gewerkt omdat er geen tijd genomen werd om de code aan te passen. Nadat het aantal gebruikers ontzettend hard toegenomen was, moesten we de code wel aanpassen omdat het niet langer schaalbaar was om zo verder te blijven werken. Hieronder hebben we aantal ontwikkelingen op een rijtje gezet waar we nu mee aan het werk zijn.

Blockchain

We zijn de mogelijkheden aan het verkennen om de blockchain te gebruiken. We werken daarbij samen met een startup uit Den Haag die werkt aan veiligheid via de blockchain en het opslaan en delen van geverifieerde data. We willen hiermee niet alleen de veiligheid garanderen voor onze gebruikers, we willen vooral gebruikers weren die de software willen gebruiken om onrechtmatige content te verspreiden. Wanneer er meer bekend is over de exacte invulling rond deze mogelijkheden, dan zullen we dit op de website vermelden. We nemen aan dat de grotere stappen medio of eind 2019 plaats zullen hebben.

Meer ondersteuning voor andere bestandstypen

Toen we de software opgezet hebben, hadden we ondersteuning geschreven voor het delen van filmpjes voor YouTube. We zijn hierna aan het werk gegaan met het ondersteunen van andere soorten bestanden en gaan hier in de toekomst ook mee verder. We willen dat alle soorten content gedeeld kunnen worden. SlideShare, imgur, YouTube maar ook Vimeo en DailyMotion. Uiteindelijk is het idee dat we een breed platform aan kunnen bieden aan onze gebruikers met alle mogelijkheden die nodig zijn om content snel, gemakkelijk en veilig te delen met andere gebruikers.
Hierbij hebben we jullie hulp nodig. Mis je ondersteuning voor bepaalde bestanden? Zitten er ergens fouten wanneer je bepaalde bestanden probeert te openen of af te spelen? Laat dit dan vooral weten zodat we hieraan kunnen werken. We kunnen niet altijd zien waar het precies verkeerd gaat dus feedback is meer dan wenselijk.

Upgrades

We hebben lange tijd overwogen om bepaalde features te maken die betaalde functies zouden worden binnen de software. Uiteindelijk hebben we besloten om upgrades door te voeren en alle functies beschikbaar te maken voor alle gebruikers omdat dit meer past bij wat wij voor ogen hebben met de software die we gemaakt hebben. De features zijn daardoor wel lichtelijk uitgekleed om niet te veel data te trekken. Dat lijkt misschien minder fraai, maar het is belangrijk om te onthouden dat onze focus ligt op het aanbieden van een platform voor het snel en goed kunnen delen van content met mensen over heel de wereld. Het gaat dus om de content en het kunnen delen, het gaat ons minder om het uiterlijk van de software zelf. Zo kunnen we het betaalbaar houden. Wil je bijdragen aan het platform, dan nodigen we je graag uit om een eenmalige donatie te doen zodat we verder kunnen blijven gaan met het ontwikkelen van de mogelijkheden.